Pinta

Pinta

Wszystkim birofilom i tym, dla których browarek być może do tej pory kojarzyło się wyłącznie z najpopularniejszym piwem gatunku lager, przedstawiamy coś, czego degustacja bez wątpliwości zmieni sporo. Zapoznaj się z opisem i zdecyduj, kiedy zakosztujesz i sam ocenisz odczucie smakowe, który bardzo prawdopodobnie, że bardzo prawdopodobnie pokochasz od pierwszego łyku – gorycz połączona z aromatycznymi nutami owoców. Odcień, który nie daje się zaszufladkować – żółto-pomarańczowa barwa przechodząca w bursztynowe i miedziane tony. Nazwa, której nie da się pomylić z niczym innym – India Pale Ale. Piwo, którego klasa zachwyci a przyciągający aromat zauroczy wszystkich , którzy szukają w piwie „tego czegoś”. Wysokiej jakości połączenie charakterystycznej, zdecydowanej, chmielowej goryczy z delikatnie tonującym aromatem owoców i lekkim posmakiem karmelu ma możliwość wywołać małą dezorientację zmysłową. Taki rodzaj piwa zalecany jest szczególnie miłośnikom wyczuwalnej goryczki ale i fani innych stylów piwnych przypuszczalnie będą mile zaskoczeni. Odpowiednio brzmiąca i zapadająca w pamięć nazwa piwa wywodzi się ze sposobu fermentacji (ale – górna fermentacja) i z miejsca, w którym na początku było warzone (Republika Indii). Cechą, która od początku je charakteryzowała była duża zawartość chmielu i alkoholu, za sprawą czego jakość piwa zachowana była bardzo długo. Wartość smakowa piwa jest kluczowa przy wyborze ulubionych rodzajów, ale sposób i technika fermentacji i otaczająca je przebieg zdarzeń daje pełny wizja danego trunku, pozwalający całkowicie znajdować upodobanie tym, co w piwie najlepsze. Zmysły smaku, węchu i wzroku to cenni pomocnicy w degustacji piwa a profesjonalna wiedza bezspornie podniesie natężenie doznań. Wskazane jest rozszerzać swoje smakowe horyzonty i próbować tego, co nowe i nieznane.


Ocena: 3/5 (1 głosów)  


Szczegóły wpisu:


Odwiedziny botów:
  • googlebot: 8 (ostatnio: 06.06.2017 13:55:22)
  • yahoo: 3 (ostatnio: 21.05.2017 04:10:01)

Podlinkuj wpis:

Dodaj komentarz